Idea berguna

10 kesilapan yang menghalang rumah kita daripada kelihatan sempurna

Gangguan adalah musuh kita. Dan musuh mesti diketahui sendiri.

Oleh itu, kami mencadangkan agar anda melihat pilihan 10 penunggang kuda ini, yang menghalang rumah kami daripada kelihatan lebih menarik dan kemas.

1. Penutupan kekurangan yang tidak cekap

Kadang-kadang ia mungkin kelihatan bahawa menutup rak berantakan dengan tirai adalah idea yang hebat. Percayalah, tidak. Selalunya, penyelesaian sementara untuk masalah gangguan kelihatan tidak sepadan dan janggal.

Penyelesaian:

Lebih baik membongkar rak-rak dan membawa pesanan kepada mereka. Kemudian anda tidak akan masuk ke dalam situasi yang janggal jika tetamu secara tidak sengaja meluncur langsir untuk menghargai "pandangan dari tingkap."

2. Penyimpanan kemudahan pembersihan di satu tempat

Kadang-kadang kita berfikir bahawa mengumpul semua deterjen dalam satu almari adalah idea yang masuk akal. Tetapi jika terdapat beberapa bilik atau lantai di rumah anda, ia akan membawa anda lebih banyak kesulitan daripada yang baik.

Penyelesaian:

Simpan sekurang-kurangnya satu tong ganti dan detergen tambahan di bilik mandi atau dapur. Ini akan membantu menghilangkan bintik-bintik yang muncul serta-merta dan tidak menangguhkan sehingga pembersihan umum.

3. Bekas penyimpanan plastik di tempat yang menonjol.

Bekas plastik telus sangat bagus untuk menyimpan sesuatu. Tetapi meletakkannya di rak terbuka bukan idea terbaik. Pertama, kandungan mereka akan dapat dilihat dengan sempurna, dan kedua, pelbagai warna akan memberi ruang kepada pengabaian dan kekacauan.

Penyelesaian:

Bekas telus - untuk kabinet tertutup, untuk rak terbuka - bakul atau kotak opaque. Tetapi lebih baik jika mungkin untuk mengurangkan bilangan rak terbuka memihak kepada kabinet tertutup.

4. Rak di luar kawasan akses

Di rak sendiri, tentu saja, tidak ada yang buruk. Tetapi jika anda telah menyediakan penyimpanan barang harian beberapa rak di bawah siling, kemungkinan besar anda tidak akan menggunakannya, dan semua perkara akan kelihatan.

Penyelesaian:

Tinggalkan rak yang tidak tersedia untuk perkara-perkara yang anda gunakan dari kekuatan beberapa kali setahun, dan untuk keperluan sehari-hari anda harus selalu mempunyai tempat penyimpanan yang mudah di tangan.

5. Kelimpahan hanger dinding

Cangkuk dinding - ia sangat mudah. Pertama sekali, kerana ia menghapuskan keperluan untuk pergi ke kabinet. Begitu banyak sehingga tidak lama lagi kandungan keseluruhan kabinet boleh berhijrah kepada mereka.

Penyelesaian:

Jangan gantung cangkuk tambahan di mana anda boleh lakukan tanpa mereka. Ingat, mereka adalah sumber kekeliruan yang tidak berubah, lebih banyak lagi di rumah - lebih sukar untuk mencari perkara yang betul dan memaksa diri anda untuk akhirnya menggantung segala-galanya di dalam almari.

6. Penyimpanan barangan bermusim dalam beg / kotak opaque

Seperti yang anda telah meneka, silap mata di sini adalah bahawa mustahil untuk meneka kandungan pakej buram. Akibatnya, mencari selendang hangat boleh bertukar menjadi usaha berjam-jam dengan selimut semua perkara yang diletakkan dengan teliti.

Penyelesaian:

Penyelesaiannya sangat mudah: gunakan pakej telus sahaja.

7. Mengabaikan pendapat ahli keluarga

Semalam anda meletakkan susunan yang sempurna di dalam almari, tetapi hari ini suami anda menjadikan segala-galanya terbalik untuk mencari tali leher anda? Sudah tentu, anda tidak memberitahunya tentang sistem storan anda. Walaupun kelihatannya intuitif kepada anda, itu bukan fakta bahawa seluruh keluarga mendapatinya.

Penyelesaian:

Jangan lupa bukan sahaja untuk memperkenalkan isi rumah dalam perjalanan perniagaan, tetapi juga untuk berunding dengan mereka apabila ia berkaitan dengan perkara yang biasa digunakan. Tidak semua penyelesaian yang sesuai untuk anda boleh menjadi seperti itu untuk seluruh keluarga.

8. Menggantikan pesanan bersih

Perintah dan kebersihan sentiasa ada dalam tangan. Tetapi seseorang tidak mengikuti sama sekali dari yang lain. Sekiranya anda membasuh lantai, tetapi meninggalkan benda yang tersebar di sekeliling bilik, mencuci pinggan mangkuk, tetapi biarkan ia dikeringkan untuk mengering pada semua permukaan mendatar - anda telah mencapai kebersihan, tetapi bilik masih kelihatan tidak kemas dan tidak kemas.

Penyelesaian:

Jangan lupa untuk meletakkan sesuatu di tempat, dan kemudian rumah anda bukan sahaja bersih, tetapi juga kemas.

9. Perhiasan pereka heterogen dan tidak serasi

Hiasan barangan membeli-belah sering berlaku pada dorongan. Saya suka sesuatu, rakan memberikan sesuatu, anda membawa sesuatu dari perjalanan anda sebagai cenderahati. Selalunya, perkara-perkara ini tidak sepadan dengannya dan menjadikan sebuah apartmen menjadi campuran aneh pasar timur dan kedai-kedai antik.

Penyelesaian:

Pilih dari beberapa barang hiasan yang sesuai bersama atau dibuat dengan gaya yang sama dan letakkannya di tempat yang menonjol. Mengalihkan selebihnya untuk selebihnya. Jangan risau, anda tidak perlu menyingkirkan memorabilia untuk kebaikan, sebaik sahaja musim anda boleh menukar satu set barang kemas kepada yang lain, pada masa yang sama mengemas kini kesan dalaman dan menyegarkan yang terlupa.

10. Hanya satu sumber cahaya.

Malah, walaupun pangsapuri yang paling kemas tidak akan kelihatan sangat selesa jika pada waktu malam lampu mentol penjimatan tenaga di bawah siling menjadi satu-satunya sumber pencahayaan.

Penyelesaian:

Tambah lampu lantai, menjijikkan atau sekurang-kurangnya menggantung garland di dinding. Sumber tambahan cahaya hangat dan lembut akan memberi suasana bilik baru dengan serta-merta, selain itu ia akan mengubah tahap pencahayaan bergantung pada keadaan.

Tonton video itu: The Scientific Mistakes of the Quran (Februari 2020).